تشک مواج تشکی است که برای جلوگیری از زخم بستر در بیمارنی که مدت طولانی بستری هستند، مورد استفاده قرار می گیرد. این تشک ها برای بیمارانی که در طی مدت بستری به دلایلی دارای تحرک کمی هستند مناسب است. این تشک ها از جنس پی وی سی تولید گردیده و اجزای تشکیل دهنده آنها شامل یک عدد موتور کمپرس هوا ویک عدد تشک موج دار بادشونده می باشد.

این تشک ها فشار وزن بیمار بر روی بستر را در نقاط مختلف بدن جابه جا می کند و با این روش از ثابت ماندن تمام فشار ناشی از وزن بیمار در یک نقطه خاص جلوگیری خواهد کرد. به همین دلیل نام دیگر این تشک ها، تشک های ضد زخم بستر می باشد و کاربرد اصلی آن ها جلوگیری از زخم بستر روی بدن بیمار می باشد.

این تشک با موج هایی که ایجاد می نمایند باعث جا به جایی تکیه گاه بدن بیمار گردیده و تحرک کمی در بیمارانی که استراحت های طولانی و روی یک قسمت بدن خود دارند به وجود آورده و از ایجاد زخم بستر جلوگیری می نمایند.

استفاده از تشک مواج

این مدل تشک ها نمی توانند به تنهایی مورد استفاده قرار گیرند و باید آن هارا بر روی تشک های دیگری که زیاد سفت و یا نرم نیستند قرار داد. تشک های بسیار نرم باعث از بین رفتن کارایی تشک های مواج گردیده و تشک هایی که بیش از حد سفت باشند باعث آسیب رساندن به بدن بیمار می گردند. بهترین نوع تشک ها برای زیر تشک های مواج، تشک های خوش خواب  می باشد و در صورت در دسترس نبودن خوش خواب می توان از سه پتوی تا شده و روی هم قرار گرفته شده استفاده نمود.

جهت راه اندازی تشک های مواج باید دو شیلنگ دستگاه را از یک سو به دو خروجی موتور کمپرس و از سوی دیگر به دو ورودی تشک متصل نمود. پس از آن دستگاه را روشن نموده و به مدت بیست دقیقه تحمل نمایید. پس از آن یه ملحفه را تمیز بر روی تشک پهن نمایید و بیمار را بر روی آن قرار دهید. دقت داشته باشید که موتورهای کمپرس هوا باید به صورت شبانه روزی روشن باشند و تنها هر دو روز یک بار به یک ساعت استراحت نیاز دارند. مصرف برق تشک های مواج بسیار پایین بوده و با میزان برق مصرفی یک لامپ کم مصرف برابری می کند.

تشک مواج

انواع تشک مواج

تشک های مواج به چند مدل متفاوت تقسیم بندی گردیده که در زیر به آن ها اشاره می نماییم:

  • تشک های تخم مرغی یا زنبوری: پر مصرف ترین و البته ارزان ترین نوع تشک های مواج، تشک های تخم مرغی می باشند. تشک های تخم مرغی برای بیماران تا وزن 70 کیلوگرم مناسب بوده و جوابگوی بستری تا یک سال را می باشند. به دلیل شکل ظاهری آن ها که شباهت زیادی به شانه های تخم مرغ دارند آن ها را تشک های مواج تخم مرغی نامیده اند. این نوع تشک از جنس پی وی سی تولید گردیده و دارای 120 مخزن باد بژ رنگ می باشد. ابعاد این نوع تشک ها 280 در 90 در 65 است.
  • تشک های مواج سلولی یا لوله ای: این نوع تشک ها مناسب بیماران با وزن بالا و تا حداکثر وزن 120 کیلو گرم می باشند. مدت زمان بستری بر روی این نوع تشک ها تا دو سال مجاز است. ظاهر تشک های لوله ای مانند لوله های کنار هم چیده شده بوده و دارای 17 مخزن لوله ای از جنس نایلون و پی وی سی می باشد. تشک ها مواج لوله ای دارای ابعاد 190 در 85 در 11 بوده و با رنگ آبی تیره در بازار موجود می باشند.
  • تشک های مواج سنسوری: این مدل از تشک ها به عنوان تشک های مواج هوشمند شناخته شده و همچنین به عنوان بهترین نوع تشک های مواج در دسترس عموم قرار می گیرد که البته لازم به ذکر است که این مدل از تشک ها نسبت به مابقی مدل های تشک های مواج از قیمت بالاتری برخوردار هستند. شکل ظاهری تشک های سنسوری مانند تشک های لوله ای بوده و برای تمامی بیماران با هر وزنی و مدت زمان بستری مناسب می باشند.

نکات خرید تشک مواج

  • با توجه به هزبنه هایی که برای درمان زخم بستر بیماران می شوند بهتر است برای جلوگیری از زخم بستر در خرید این نوع تشک ها صرف نظر از هزینه، مناسب ترین نوع را برای بیماران خریداری نمایید.
  • در خرید تشک مواج به وزن بیمار توجه داشته باشید زیرا هر مدل از این تشک ها مناسب برای تمامی وزن ها نمی باشد.
  • در صورتی که بیمار شما قبل از استفاده از تشک های مواج دچار زخم بستر گردیده است بهترین تشک انتخابی مناسب او، تشک های مواج سلولی می باشد.
  • در صورتی که بیمار شما قرار است مدت زمان طولانی بستری باشد بهتر است از تشک های مواج نوع زخم بستر سلولی استفاده شود و همچنین در صورت کوتاه بودن زمان بستری تشک های مواج زنبوری می توانند انتخاب خوبی باشند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با تخت بیمارستانی و آشنایی با تخت بیمارستانی صحرائی و انواع تخت بیمارستانی و تجهیزات بیمارستانی صحرایی می توانید از صفحات مربوطه بازدید بفرمایید یا برای مطالعه نکات خرید تخت بیمارستانی و مشاوره و اطلاع از قیمت تخت بیمارستانی با شماره 02166410796 تماس حاصل فرمایید.

انواع تخت بیمارستانی صحرائی