تخت بیمارستانی

تخت بیمارستانی

تخت بیمارستانی یا تخت بستری تختی است که برای استراحت بیمار در طول 24 ساعت بستری مورد استفاده قرار می گیرد . از آن جایی که بیمارستان خانه دوم بیمار در طول درمان به حساب می آید نباید شرایط به گونه ای باشد که دچار مشکلاتی از قبیل عدم راحتی بیمار هنگام خواب، عدم سهولت در جا به جایی و غیره شود . از تخت های بیمارستانی نسبت به امکانات در بخش های مختلف استفاده می شود . تخت ها نسبت به شرایط مورد نیاز بیمار باید دارای امکانات متفاوت بوده و قابل اتصال دستگاه هایی مورد نیاز برای بیمار باشد

انواع تخت بیمارستانی

محصولات ارائه شده در تجهیزات پزشکی صحرایی شامل انواع تخت بیمارستانی و تجهیزات بیمارستانی و پزشکی می باشد. در محصولات ما می توانید تخت بیمارستانی مکانیکی و تخت برقی بیمار، تخت بیمارستانی شکن دار، تخت های CPR و تخت زایمان را مشاهده نمایید.

تجهیزات پزشکی صحرایی به غیر از تخت بیمارستانی، تجهیزات اتاق بیمار نظیر کمد و لاکر، پله و ترالی و … را نیز تولید می نماید که برای مشاهده آنها می توانید از صفحه سایر تجهیزات بیمارستانی صحرایی بازدید نمایید. برای خرید تخت بیمارستانی و استعلام قیمت تخت بیمارستانی می توانید از صفحات مربوطه بازدید بفرمایید یا با ما تماس بگیرید. یکی از اهداف صنایع پزشکی صحرایی تولید تخت بیمارستانی برای منزل می باشد که برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با ما تماس بگیرید.

 

تاریخچه تخت بیمارستانی

اولین اجداد تخت های بیمارستانی در زمان قرون وسطی در بریتانیا مورد استفاده قرار گرفتند. این تخت تنها به جهت حمل بیماران مورد استفاده قرار گرفته و از دو میله آهنی با طول یکسان که قسمت داخلی آن ها توسط نوعی پارچه ضخیم پوشانده شده بود تشکیل شده بودند.

یکی از انواع تخت بیمارستانی در بین سال های 1815 و 1825 در لندن تولید شد و تخت های ساده را به تخت هایی مجهز به ریل های جانبی قابل تنظیم تغییر داد. آن ها در ساخت این تخت ها از میل لنگ های مکانیکی برای تنظیم ارتفاع ریل های جانبی استفاده کردند.

در سال 1909 تخت بیمارستانی شکن دار توسط ویلیس گچ در لندن اختراع گردید که در ابتدا این تخت ها به تخت های گچ معروف شدند . این تخت ها دارای 3 بخش متحرک بوده و به دلیل قابلیت تغییر حالت بیمار به حالت نشسته به افرادی که دچار مشکل سوزش مثانه و روده بودند کمک بسزایی می کردند. تخت های شکن دار قابل استفاده برای افراد با وزن بالا بوده و به بیمارانی که در حالت خوابیده دچار تنگی نفس می شوند کمک می کرد.

در سال 1945 تخت ها بیمارستانی تحت عنوان دکمه فشار توسط جنرال الکتریک اختراع شد و تولید گردید. ویژگی جالب و متفاوت این تخت ها که به بیمارانی که بنا بر دلایلی قادر به تحرک نبودند کمک می کرد این بود که در واقع این تخت ها دارای توالت بوده و کار را برای بیماران و همراهانشان بسیار آسان تر کرده بود.

در بین سال های 1974 تا سال های 1978 تخت هایی با کنترل پنل بر روی ریل های جانبی اختراع شده و از آن پس ریل ها با کنترل از راه دور به عملکرد تخت های بیمارستانی اضافه گردید . بعد ها بر روی این پنل ها دکمه هایی اضافه شد که توسط آن ها ارتفاع شکن ها و ارتفاع کلی تخت به صورت برقی قابل تنظیم بود. تنظیم ارتفاع تخت برای بیماران در مواقع جا به جایی از تخت به تختی دیگر و همچنین زمان پایین آمدن از تخت خطر زمین افتادن را به حداقل ممکن می رساند .

تخت بیمارستانی صحرائی - تخت بیمارستانی فلزی - تخت بیمارستانی مکانیکی

انتخاب تخت بیمار

انتخاب تخت مریض یکی از مهم ترین تصمیم هایی است که می بایست با دقت گرفته شود، زیرا بیماران زمان زیادی را در حال استراحت، یا در اتاق عمل های مختلف بر روی تخت ها سپری می کنند. از این رو تهیه کردن تخت هایی با امکانات کامل امکان به وجود آمدن هرگونه مشکل را به حداقل می رساند. تخت بستری استاندارد دوره نقاهت را برای بیمار و همراه بیمار و پرستاران راحت می کند. امکان تغذیه و جا به جایی بیمار به راحتی فراهم خواهد شد و در صورت استفاده از تخت های لگن دار بیمار مشکل دفع نخواهد داشت.

ویژگی های تخت بیمارستانی

از آنجایی که بیمارستان را می توان به عنوان خانه دوم بیمار در نظر گرفت باید به عواملی مانند ایجاد احساس آرامش و آسایش بیمار در طول زمان درمان و زمان سپری شده در محیط بیمارستان توجه کرد و تمام عوامل تاثیر گذار بر ایجاد شرایط مناسب را فراهم نماییم.

عوامل موثر بر انتخاب و خرید تخت بیمارستانی مناسب

ریل جانبی تخت بیمارستانی | حفاظ تخت بیمارستانی

یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر  میزان رضایت بیمار و همراهش در زمان بستری، احساس امنیت بیمار می باشد. ریل کنار تخت می تواند از افتادن بیمار جلوگیری کند. یکی از ویژگی های مهم این ریل ها متحرک بودنشان می باشد به طوری که در زمان های لازم می توان این ریل ها را به سمت پایین هدایت کرد تا بیمار برای پایین آمدن از تخت دچار مشکل نشود و پس از قرار گرفتن مجدد بیمار، ریل ها را به حالت اولیه برگرداند .ریل های جانبی که در دو طرف تخت های بیمارستانی نصب گردیده اند از جنس فلزات مرغوب هستند.

چرخ های متحرک

نصب چرخ های متحرک قفل شونده در زیر پایه های ثابت تخت های بیمارستانی باعث سهولت در جا به جایی بیمار بر روی انواع سطوح می گردد. مزیت استفاده از این چرخ ها زمانی به چشم می آید که شما می توانید به وسیله این چرخ ها تخت های بیمارستانی را به راحتی جا به جا نمایید. قفل های موجود در این چرخ ها به شما این امکان را می دهند که در مواقعی که نیاز به جا به جایی ندارید آن ها را قفل نموده تا از تکان های احتمالی تخت ها جلوگیری نمایید.

ابعاد تخت های بیمارستانی

این تخت ها در مقایسه با تخت های معمولی از ابعاد بزرگتری برخوردار هستند. ابعاد استاندارد این تخت ها شامل طول 220 سانتی متر و عرض 110 سانتی متر می باشد.

تنظیم ارتفاع تخت بیمارستانی

مهم ترین تفاوت میان تخت های بیمارستانی و تخت های معمولی قابلیت تنظیم ارتفاع آن ها می باشد. تخت های بیمارستانی به دو قسمت بالا تنه و پایین تنه تقسیم می شوند که هر کدام به صورت جداگانه قابل تنظیم می باشند . قسمت بالایی تخت ها در جا به جا کردن بیمار یا سازگار کردن تخت نسبت به محیط نقش بسزایی دارد.

وجود شکن ها در تخت های بیمارستانی

یکی دیگر از مواردی که تخت های بیمارستانی را از تخت های معمولی متمایز می نماید، قابلیت تغییر زاویه می باشد. به این نقاط قابل تغییر شکن می گویند. وجود شکن ها به بیماران کمک می نمایند که به راحتی در موقعیت های دلخواهشان قرار گیرند. با توجه به میزان وخامت حال بیماران تخت های تک شکن ، دو شکن و سه شکن توصیه می شوند.

بنابراین می توان به این موضوع اشاره نمود که تخت های بستری  بر خلاف اسمشان تنها جهت استفاده در بیمارستان ها نبوده بلکه از این نوع تخت ها در منازل نیز استفاده می شود. تخت های بیمارستانی با توجه به امکاناتشان بهترین کیفیت را برای استراحت و طی کردن دوره درمان ایجاد می نمایند.

با توجه به نیاز بیمار، می توان نمونه های مختلفی از تخت های بیمارستانی را انتخاب نمود. یه طور مثال عده ای از بیماران نیاز به تخت های بیمارستانی معمولی داشته و یا در بیمارانی که دچار شکستگی های زیادی هستند تخت بیمارستانی شکن دار نیاز می باشد.

سایر امکانات تخت بیمارستانی

گاهی اوقات در برخی از بیماران نیاز به نصب تجهیزات اضافی در بدنه تخت می باشد. لذا تخت های مورد استفاده برای این بیماران باید از نوعی انتخاب گردند که قابلیت نصب تجهیزات اضافی را داشته باشند. مانند نصب کیسه ادرار یا سرم و…. . تخت ها باید قابلیت تحمل وزن بیماران را داشته باشند . از جمله مواردی که باید در زمان خرید تخت بیمارستانی به آن توجه کرد کیفیت و متریال استفاده شده در تولید تخت بیمار می باشد و قابلیت شستشوی تخت بیمارستانی  و ضد عفونی آن باید مد نظر قرار بگیرد.

 

تخت بیمارستانی صحرائی - تخت بیمارستانی تمام ABS - تخت بیمارستانی برقی

کارایی تخت بیمار

از جمله مشخصه های مهمی که در انواع تخت بیمار باید وجود داشته باشد می توان تعداد شکن مورد نیاز در تخت بیمارستانی شکن دار، تحمل وزن مورد نیاز، جنس مرغوب و کارایی برقی جهت سهولت کار را می توان نام برد.

تخت بستری علاوه برخاصیت جابه جایی در ارتفاع و زاویه، می توانند با وجود ریل های جانبی به صورت مکانیکی (تخت بیمارستانی مکانیکی) یا اتوماتیک (تخت برقی) جا به جا شوند. برخی از تخت ها دارای قابلیت تنظیم زاویه برای جلوگیری از زخم بستر بیمار می باشند.

انواع تخت بیمارستانی بر اساس مکانیزم

تخت های بیمارستانی با توجه به نوع سیستم کنترلشان به دو دسته کلی تقسیم می گردند.

تخت بیمارستانی مکانیکی

تخت مکانیکی دارای اهرم های دستی برای تنظیم ارتفاع و تغییر موقعیت بالاتنه و پایین تنه بوده و جزء ساده ترین انواع تخت بستری می باشد. این تخت ها دارای 3 هندل متفاوت برای تغییر موقعیت های مختلف تخت است و به صورت چرخشی مورد استفاده قرار می گیرد.

در تخت بیمارستانی مکانیکی از اهرم های مکانیکی برای جا به جایی و تغییر موقعیت در نواحی مختلف استفاده می شود.

پرستاران و همراهان با توجه به وضعیت بیمار می توانند با چرخاندن هندل های مورد نظر تغییرات لازم را در ارتفاع، قسمت بالاتنه و پایین تنه بیمار ایجاد کنند.

تخت برقی

تخت برقی دارای تکنولوژی پیشرفته تری نسبت به تخت های قدیمی و مکانیکی می باشد که برای همراهان و پرستاران شرایط راحت تر و بهتری را فراهم می سازد. در تولید این تخت ها از 3 الی 4 موتور دی سی استفاده می شود. موتور تخت برقی با برق 24 ولت تغذیه شده که هیچ گونه خطری برای بیماران ندارد.

تخت برقی توسط موتورهای الکتریکی و کنترل ها تغییر موقعیت در زوایای مختلف را برای بیماران و همراهانشان آسان می نمایند.

تخت های مورد استفاده در بیمارستان در انواع متحرک و ثابت می باشند. این تخت ها را می توان از نظر جنس (پلاستیکی، تمام ABS، فلزی و …) نیز تقسیم بندی نمود. همچنین برخی از تخت ها قابلیت تنظیم ارتفاع دارند که این امر نیز تخت ها را از یکدیگر متفاوت خواهد کرد.

تخت بیمارستانی صحرائی - تخت بیمارستانی فلزی - تخت بیمارستانی مکانیکی- تخت بیمارستانی یک شکن

 

انواع تخت بیمارستانی بر اساس تعداد شکن

به قسمت های مختلف تخت که تغیر زاویه می دهند شکن می گویند تخت شکن دار دارای انواع مختلفی می باشد.

تخت تک شکن

تخت بیمارستانی تک شکن تنها فابلیت تغیر زاویه در ناحیه سر بیمار را دارد.

تخت دو شکن

در تخت دو شکن تغیر زاویه در ناحیه سر و پای بیمار صورت می گیرد.

تخت سه شکن

در تخت سه شکن تغیر موقعیت تخت ها علاوه بر سر و پا در یک قسمت متحرک دیگر بین این دو ناحیه صورت می گیرد.

تخت بیمارستانی صحرائی - تخت بیمارستانی فلزی - تخت بیمارستانی مکانیکی

انواع تخت بیمارستانی با توجه به کارایی

تخت معاینه

از این نوع تخت ها جهت معاینه بیماران در مراکز درمانی استفاده می شود. تخت معاینه معمولا دو شکن بوده و دارای پایه های فلزی می باشند. سطح روی آن ها توسط چرم و یا فوم های قابل شستشو پوشانده شده است.

تخت بستری

تخت بستری بیمارستانی در انواع مختلفی تولید می گردد. از تخت های بستری علاوه بر مراکز درمانی در منازل نیز استفاده می شود. تخت های بستری دارای امکاناتی می باشند که طول درمان را برای بیماران و همراهانشان آسان تر می نمایند.

تخت بستری اطفال

تخت بستری اطفال در ابعاد کوچک تری به نسبت سایر تخت ها تولید گردیده و دارای سایدهای با نرده های با فاصله کمتر می باشند. علاوه بر آن این تخت ها دارای چرخ هایی جهت آسان نمودن جا به جایی می باشند. این تخت ها نوعی از انواع تخت بیمارستانی سفارشی هستند که با توجه به نیاز تولید می شوند.

تخت CPR

از این نوع تخت ها در بخش های مراقبت ویژه استفاده می شود. کفه های تختCPR از جنس نارسانای جریان الکتریسیته بوده تا از این برق گرفتگی جلوگیری نماید. به دلیل فشارهای زیادی که به این تخت ها وارد می گردد باید از جنس مقاوم تهیه گردند.

تخت ریکاوری

تخت ریکاوری برای جا به جایی بیماران بین بخش های مختلف بیمارستان استفاده می شود. ارتفاع و امکانات این تخت ها به گونه ای می باشد که می توان به راحتی بیماران را در بخش ها و بین اتاق ها جا به جا کرد.

تخت معاینه زنان

تخت معاینه زنان یا تخت ژنیکولوژی در مراکز درمانی و مطب پزشکان زنان مورد استفاده قرار می گیرند. برای انجام معاینات پزشکی و مراقبت های پیش و پس از زایمان استفاده می شوند. در تمامی قسمت های این تخت ها از پوشش ABS استفاده شده که باعث سهولت در نظافت و ضدعفونی آن ها می گردد.

تخت زایمان

تخت زایمان  با تکنولوژی پیشرفته طراحی گردیده و برای مدیریت کلیه مراحل زایمان مجهز هستند به گونه ای که به مادران کمک می کنند تا موقعیت های طبیعی تری در حین زایمان داشته باشند . این تخت ها به راحتی به صندلی های زایمان تبدیل شده و دارای سیستم تنظیم ارتفاع در قسمت پشت و صندلی زایمان بوده و توسط محرک های برقی یا پدالی تنظیم می گردند. در تخت های زایمان با طراحی جدید ریل های جانبی ایمنی اضافه گردیده و پنل های کنترلر روی آن ها نصب می شود. علاوه بر موارد ذکر شده این تخت ها برای بهینه سازی کنترل عفونت های قارچی از فولادهای با روکش پودراپوکسی ساخته شده و در برابر اشعه ماورا بنفش، آسیب های مکانیکی و مایعات شوینده و ضد عفونی کننده مقاوم می باشند.

تخت زایمان | تخت ژینوکولوژی

خرید تخت بیمارستانی

امروزه استفاده از تخت بیمارستانی در منزل برای ایجاد راحتی و آرامش در بیماران مرسوم شده است. در ادامه به بیان چند نکته اساسی برای خرید تخت بیمارستانی برای منزل بیان می کنیم تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

  1. اگر بیمار شما فردی سالخورده است و مدت زمان زیادی را در طول روز بر روی تخت سپری می کند، مدل های الکترونیکی سه شکن مناسب ترین گزینه برای شما خواهد بود. تختهای سه شکن تمامی حالتهای نشستن، دراز کش و نیمه درازکش را برای بیمار فراهم می کنند.
  2. در نظر داشته باشید که تخت ها دارای ریل و حفاظ کناری باشند تا امنیت بیمار را ضمانت نمایند.
  3. باز و بسته کردن ریلهای محافظ جانبی در تخت بیمار باید راحت و آسان باشد.
  4. بالا و پایین تخت بیش از اندازه بلند نباشند تا بیمار به راحتی بتواند اطراف خود را ببیند.
  5. مدت زمان استفاده بیمار از تخت اهمیت زیادی دارد. در واقع به شما توصیه می کنیم در صورتی که بیمار مدت زمان طولانی از تخت استفاده می کند، حتما بهترین مدل را در نظر بگیرید.
  6. تخت مریض باید دارای طراحی مناسب باشد تا بتواند وزن بیمار را تحمل نماید و همچنین قابل تنظیم در حالت های مختلف متناسب با نیاز بیمار باشد. در واقع استاندارد بودن تخت ها یکی از نکات حائز اهمیت می باشد. تخت برقی استاندارد دارای ایمنی استاندارد تخت بیمارستانی از لحاظ الکتریکی بوده و از برق گرفتگی های احتمالی جلوگیری می نماید.
  7. انواع تخت بیمارستانی امکان انتخاب گسترده ای را فراهم کرده است که می بایست با توجه به نیاز بیمار، تختی که تامین کننده نیازها باشد را انتخاب و خریداری نماییم. به طور معمول در منازل از تخت های یک شکن استفاده می شود. این تخت ها در ناحیه سر قابلیت تغییر زاویه داشته و برای بیمارانی که دچار شکستگی های حاد نیستند مناسب می باشند. تخت دو شکن و سه شکن به مراتب کمتر در منزل مورد استفاده قرار می گیرند اما گاهی اوقات با توجه به شرایط بیمار می توانند مناسب باشند.
  8. همانطور که گفته شد تخت بیمارستانی شکن دار، بسته به تعداد شکن، امکان تغییر وضعیت را برای بدن ایجاد می کند، تخت های تک شکن دارای قابلیت تغییر وضعیت در قسمت پشتی و تخت های دوشکن قابلیت تنظیم در قسمت پشتی و زانویی و تخت سه شکن در بین قسمت سر و پا هم تغییر وضعیت داشته و میزان انعطاف پذیری بیشتری برخوردار باشد.
  9. ضمن این که تخت ها دارای دو نمونه مکانیکی و الکتریکی می باشند. تفاوت تخت بیمارستانی برقی و مکانیکی این می باشد که در تخت بیمارستانی مکانیکی تغییر زاویه شکن با اهرم های دستی و در تخت بیمارستانی برقی توسط کنترلرهای برقی که بر روی تخت نصب شده اند صورت می گیرد که تخت های الکتریکی منجر به سهولت بیشتر برای استراحت بیمار خواهند داشت.
  10. در هنگام خرید تخت ها یکی از عواملی که باید به طور قطعی به آن توجه نمایید چرخ تخت بیمارستانی می باشند. یکی از مزیت های تخت های چرخ دار جابجایی راحت و آسان آن ها می باشد. چرخ ها به شما این امکان را می دهند که حتی به تنهایی تخت را جابجا نمایید.
  11. تمامی تخت ها باید دارای قابلیت تنظیم پوزیشن حتی در زمان قطعی برق باشند. ارتفاع سطح خواب باید حداقل تا 84 سانت از سطح زمین قابل تنظیم باشند.
  12. مواد مورد استفاده در تخت بیمارستانی  می بایست با کیفیت و مطابق با استانداردها باشد تا از هرگونه آلودگی و آلرژی جلوگیری کند.

 

قیمت تخت بیمارستانی

برای اطلاع دقیق از قیمت تخت بیمارستانی با شماره 02166410796 تماس حاصل فرمایید. با توجه به تغییرات بازار و مواد اولیه نیاز به استعلام قیمت از تولیدکنندگان معتبر و با سابقه، می باشد.

در ادامه محدوده قیمت انواع تخت بیمارستانی تولید شده توسط صنایع پزشکی صحرایی ارائه می شود.

قیمت تخت بیمارستانی دستی (هندلی یا مکانیکی) از هشتصد هزارتومان تا پنج میلیون تومان.

قیمت تخت برقی با موتور تولید داخل و یا وارداتی اعم از تمام پلاستیک یا فلز از پنج میلیون و پانصد هزارتومان تا بیست میلیون تومان.

برای کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با تخت بیمارستانی و تخت بیمارستانی برای منزل، آشنایی با تخت بیمارستانی صحرائی، انواع تخت بیمارستانی صحرائی و تجهیزات بیمارستانی می توانید از صفحات مربوطه بازدید بفرمایید برای اطلاع از قیمت تخت بیمارستانی دستی با شماره 02166410796 تماس حاصل فرمایید.

 

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم